Andrzejki tuż tuż...

Chcielibyśmy zaprosić Państwa na Bal Arzejkowy dnia 30.11.br.
w Kuchni Polskiej Gęsi Puch

 Nasza propozycja menu:

Przystawka:

Tatar z pstrąga z kwaśną śmietaną, czerwoną cebulą i kaparami na tostach podany

Danie główne:

Pierś z kaczki konfitowana w sosie z leśnych owoców podana z kluskami gnocchi i carpaccio z buraka

Deser:

Panna cotta śmietankowa serwowana z frużeliną malinową

 

Drugi posiłek gorący (o godzinie 24:00):

Klopsiki wołowe w czerwonym sosie z ciecierzycą i pomidorami

 

Przekąski wytrawne i deserowe:

Sałatki:

Sałatka z makaronem biawetta z brokułami, serem feta i chipsami z boczku

Sałatka z groszkiem cukrowym, warzywami i roszponką wzbogacona tartym serem górskim, okraszona sosem miodowo-musztardowy

Wytrawne:

Śledź po żydowsku z bakaliami

Filety rybne w cieście z warzywami julienne i prażonymi migdałami

Pasztet Szefa Kuchni z konfiturą na bazie czerwonej cebuli

Miks serów: pleśniowe, camembert, kozi

Paluszki z piersi indyczej w obsypce z płatków migdałowych, podana z sosem tysiąca wysp

Plastry pieczonego schabu karkowego nadziewane podgrzybkami

Pieczywo, masło, marynaty

Deserowe:

ciasta: trufla czekoladowa, jogurtowe z owocami, sernik

mini ciasteczka bankietowe: ptysie, rogaliki z jagodami, eklerki

 

Napoje gorące:

kawa, herbata – bufet

 

Napoje zimne:

soki 100%: jabłkowy i pomarańczowy

woda mineralna bez gazu z cząstką cytryny

napoje gazowane

Koszt powyższej propozycji:

155,00pln/osoby

 

Oferta alkoholi:

wódka Wyborowa – 45,00pln/500ml

wódka Tatrzańska – 40,00pln/500ml

wino białe i czerwone bankietowe półwytrawne – 35,00pln/750ml

POZOSTAŁE ALKOHOLE DOSTĘPNE W BARZE

 

Ustalenia dodatkowe:

Czas trwania imprezy:

20.00-04.00

oprawę muzyczną zapewnia DJ

wróżka Andżelika 21.00 – 1.00