MENU I - serwis w formie jednakowych dań dla wszystkich gości

Menu I, koszt 90 pln / osoba

 

Starter:

Selekcja Szefa Kuchni

 

Zupa:

Rosół z pierożkami z gęsiny z dodatkiem marchewki i pietruszki

 

Danie główne:

Polędwica wieprzowa w sosie pieprzowym podana na plackach warzywnych

z surówką Colesław

 

lub

Pierś z gęsi faszerowana jabłkiem w sosie pomarańczowo – imbirowym z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi (dopłata 15 pln / osoba)

 

Deser:

Gorący mus jabłkowo-gruszkowy z kruszonką i lodami waniliowymi

 

Menu dla dzieci (do lat 10) 45 pln/ osoba

Zupa:

Rosół z makaronem

Danie główne:

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi

Deser:

Lody z owocami i sosami

 

 

Napoje gorące:

kawa, herbata- bufet

 

Napoje zimne:

soki 100%: jabłkowy i pomarańczowy

woda mineralna bez gazu z cząstką cytryny

 

 

 

Przy rezerwacjach zorganizowanych od 12 osób wzwyż do Państwa rachunku zostanie doliczony serwis kelnerski w wysokości 10%.

 

W przypadku gdy alkohole zapewnia Osoba Zamawiająca:

Restauracja Gęsi Puch pobiera opłatę korkową w wysokości 15,00pln/osoba.

 

Restauracja Gęsi Puch w przypadku imprez zorganizowanych oferuje specjalny zestaw alkoholi w cenie:

Wódka Wyborowa – 45,00pln/500ml.

Wódka Tatrzańska – 40,00pln/500ml.

Wino białe i czerwone półwytrawne francuskie bankietowe – 35,00pln/750ml.

 

 

Z poważaniem,

Manager Restauracji