MENU - II serwis w formie "mini menu "

Menu II, koszt 95pln/osoba

Starter:

Selekcja Szefa Kuchni

 

Zupa:

Krem z pora i ziemniaka z parmezanem

Kapuśniak z prażokami

 

Danie główne:

Pstrąg smażony z ziemniakami gotowanymi w mundurkach podany z fasolką szparagową

 

Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem żółtym w jasnym sosie pieczeniowym podany na puree ziemniaczanym z mixem sałat

 

Karczek pieczony w sosie grzybowym podany z ziemniakami opiekanymi i

fasolką szparagową

 

Deser:

Creme Brulee

Mus jabłkowo – gruszkowy z kruszonką i gałka lodów waniliowych

 

Menu dla dzieci (do lat 10) 45pln/osoba:

Zupa:

Rosół z makaronem

Danie główne:

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi

Deser:

Lody z owocami i sosami

Napoje gorące:

kawa, herbata- bufet

 

Napoje zimne:

soki 100%: jabłkowy i pomarańczowy

woda mineralna bez gazu z cząstką cytryny


 

Przy rezerwacjach zorganizowanych od 12 osób wzwyż do Państwa rachunku zostanie doliczony serwis kelnerski w wysokości 10%.

 

W przypadku gdy alkohole zapewnia Osoba Zamawiająca:

Restauracja Gęsi Puch pobiera opłatę korkową w wysokości 15,00pln/osoby.

 

Restauracja Gęsi Puch w przypadku imprez zorganizowanych oferuje specjalny zestaw alkoholi w cenie:

Wódka Wyborowa – 45,00pln/500ml.

Wódka Tatrzańska – 40,00pln/500ml.

Wino białe i czerwone półwytrawne francuskie bankietowe – 35,00pln/750ml.

 

 

Z poważaniem,

Manager Restauracji