MENU III - serwis w formie waz i półmisków na stołach gości

 

Menu III, koszt 97 pln/osoba

 (mięs podajemy o 20% więcej)

 

Starter

Selekcja Szefa Kuchni

 

Zupa podana w wazach:

Krem z pora i ziemniaka z parmezanem

Rosół królewski z makaronem i grillowanym kurczakiem z dodatkiem marchewki i natki pietruszki

 

Danie główne podane na półmiskach:

Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i żółtym serem w jasnym sosie pieczeniowym

Schab wieprzowy z kością

Pierogi z mięsem

Dodatki:

Ziemniaki opiekane

Kopytka

Mix sałat z sosem winegret

Buraczki zasmażane

 

Deser:

Kruche ciastko z mascarpone, bezą i owocami

 

Menu dla dzieci (do lat 10) 45 pln/osoba:

Zupa:

Rosół z makaronem

Danie główne:

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi

Deser:

Lody z owocami i sosami

 

 

Napoje gorące:

kawa, herbata- bufet

 

Napoje zimne:

soki 100%: jabłkowy i pomarańczowy

woda mineralna bez gazu z cząstką cytryny


 

Przy rezerwacjach zorganizowanych od 12 osób wzwyż do Państwa rachunku zostanie doliczony serwis kelnerski w wysokości 10%.

 

W przypadku gdy alkohole zapewnia Osoba Zamawiająca:

Restauracja Gęsi Puch pobiera opłatę korkową w wysokości 15,00pln/osoba.

 

Restauracja Gęsi Puch w przypadku imprez zorganizowanych oferuje specjalny zestaw alkoholi w cenie:

Wódka Wyborowa – 45,00pln/500ml.

Wódka Tatrzańska – 40,00pln/500ml.

Wino białe i czerwone półwytrawne francuskie bankietowe – 35,00pln/750ml.

 

 

Z poważaniem,

Manager Restauracji