Oferta weselna

Na powitanie:

Wino musujące

Chleb weselny

Przystawka

(proszę wybrać jedną)

*Pasztet domowy z konfiturą z czerwonej cebuli
w asyście sałat z sosem winegret

*Ser górski podany na ciepło z żurawiną i chrupiącą bagietką

*Pikantny pierożek z farszem z gęsi z dodatkiem imbiru i sezamu
podany na gorącym sosie żurawinowym

Zupa

(proszę wybrać jedną)

*Rosół królewski z domowym makaronem podany z plastrami grillowanego kurczaka, natką pietruszki i gotowaną marchewką

*Krem z pomidora i pieczonej papryki podany z żółtym serem

*Krem z selera z prażonymi migdałami podany z chrupiącą bagietką

*Grzybowa zabielana śmietaną z łazankami
*Chłodnik na botwince z jajkiem (sezonowo)

Danie główne

(proszę wybrać jedno)

*Polędwica wieprzowa duszona w białym winie

z dodatkiem ziemniaków zapieczonych i glazurowanymi buraczkami

* Chrupiąca indyczka nadziewana boczkiem, marchwią i porem

ułożona na maślanym puree z sałatami skropionymi sosem winegret

*Schab panierowany zapieczony z warzywami grillowanymi (marchewka, cukinia, bakłażan, papryką) i serem mozarella podany na zapiekanych ziemniakach

*Pieczone udo z gęsi faszerowane mięsem wieprzowym

podane z modrą kapustą i opiekanymi kopytkami (dopłata 10zł/osoba)

Deser

(proszę wybrać jeden)

*Owoce leśne z lodami waniliowymi i kruszonką z ciasta domowego

*Lody z owocami, bitą śmietaną i musem malinowym

*Sorbet cytrynowy podany z owocami sezonowymi

*Gorący mus z jabłek i gruszek z gałką lodów waniliowych

*Zapiekany krem waniliowy

II gorące danie

(serwowane na półmiskach)

*Pierś drobiowa faszerowana warzywami grillowanymi

*Żeberka duszone w sosie własnym

*Dorsz pieczony w sosie grzybowym

Dodatki:

*Kluski śląskie

*Puree ziemniaczane

*Szpinak

*Surówka sezonowa

*Mix sałat włoskich z pomidorem, ogórkiem i sosem winegret

III gorące danie

(proszę wybrać jedno)

*Płonąca szynka z pieca, kasza gryczana, kapusta zasmażana( sezonowo młoda)

*Wieprzowina a’la strogonof z kluskami śląskimi

IV gorące danie

(proszę wybrać jedno)

*Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

*Barszcz czerwony z krokietem

*Węgierska zupa gulaszowa

Zimne zakąski

(podane po obiedzie)

*Ruloniki z łososia wędzonego faszerowane mascarpone
otulone w koperkowym naleśniku

*Roladka drobiowa z pomidorkiem secchi i brokułem

*Roladki z kaczki z bakaliami

*Karczek po cygańsku faszerowany boczkiem, cebula i ogórkiem

*Schab ze śliwką

*Schab z orzechami na słodko

Sałatki

(proszę wybrać 3 rodzaje)

*Sałatka z wędzoną piersią gęsi podana z jabłkiem i żurawiną

*Farfalle z krabami i szyjkami rakowymi oblane pesto bazyliowym

*Sałatka brokułowa z pieczarkami i prażonymi migdałami

*Sałatka z szynką i porem w sosie majonezowym

*Sałatka z grillowanymi plastrami kurczaka w sosie serowym

*Sałatka z plastarami łososia marynowanego w soku z limonki

*Sałatka z serem pleśniowym i grejpfrutem w sosie miodowo - musztardowym

Śledzie w aromatycznych zalewach

(proszę wybrać 2 rodzaje)

*W oleju z zielonym pieprzem

*W śmietanie

*Słodko-kwaśny

*Tatar ze śledzia

Sery

*Kozi

* Pleśniowy

*Oscypek

*Camembert

Masło, pieczywo, marynaty

Napoje- bez ograniczeń

Kawa, herbata

Soki owocowe, woda mineralna

Tort weselny

smak do uzgodnienia

Słodki stół

Owoce sezonowe filetowane

Ciasta : kruche z orzechami, sernik na zimno z maliną, trufla czekoladowa, jabłecznik

Ciasteczka bankietowe: babeczki, rogaliki, eklerki, ptysie

Koszt menu 225 zł / osoba ( ze stołem słodkim i tortem weselnym)

OPCJE DODATKOWE:

Candy Bar (w zależności od ilości gości (450zł-650zł))

(Pełen niespodzianek kącik z różnorodnymi słodkościami uatrakcyjni i sprawi radość zarówno młodszym, jak i starszym uczestnikom przyjęcia.)

Ozdobne słoje, patery i misy wypełnione po brzegi:
cukierkami, artystycznymi ciasteczkami, czekoladkami, bezami, babeczkami, piankami
marshmallow, różnobarwnymi lizakami, żelkami, landrynkami, popcornem, galaretkami, karmelkami, drażami i innymi słodkimi propozycjami

Stół Staropolski od Gospodarza (1500zł)

Kiełbasy wędzone, suszone, podsuszane

Kabanosy

Kaszanka

Kiszka łódzka

Salceson

Baleron

Szynka

Szynka z kością

Boczek

Schab wędzony

Pasztetowa

Smalec

Ogórki

Chleb wiejski

Menu dziecięce (do lat 10)

Rosołek z makaronem

Nugetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki

Lody z owocami i sosami

Zimne zakąski (kanapki i tartinki)

Kredki i malowanki dla dzieci

Soki owocowe

KOSZT 55zł/dziecko

Alkohol od gości